Automatisch rechtrijden

Wij kunnen u verschillende systemen aanbieden om mee te kunnen automatisch rechtrijden. Alle systemen zijn merkonhafhankelijk en kunnen op bijna alle tractoren en zelfrijdende machines worden gebouwd. Voor het automatisch rechtrijden bent u een besturing, correctiesignaal en display met ontvanger nodig. 

Soort besturing

Er zijn meerdere manieren om de automatische besturing tot stand te laten komen; dit kan zowel hydraulisch als elektrisch. 

Hydraulisch sturen

Bij deze variant wordt uw trekker of machine door ons voorzien van een hydraulisch stuurventiel die aangestuurd wordt door het GPS systeem. Het voordeel van deze besturing is dat die werkt in een groot snelheidsbereik van 70 mtr/u tot 25 km/u

Elektrisch

Er wordt een elektromotor onder het stuur gemonteerd. 
Het voordeel hiervan is dat dit relatief eenvoudig over te bouwen is, waardoor dit prijstechnisch voordelig is, wanneer u het GPS systeem op meerdere machines wil gebruiken.

Aansturing d.m.v. CANbus

Steeds meer tractoren en machines worden af fabriek geleverd met een GPS voorbereiding. De GPS aansturing gaat dan middels de CANbus. 

Correctie signaal

U kunt kiezen uit verschillende correctie signalen. Afhankelijk van welk signaal u kiest kunt u tot een nauwkeurigheid gaan van 0 tot 2 centimeter. 

DGPS Egnos signaal

Rij tot rij precisie: 0 - 30 cm.
Jaar tot jaar precisie: 1 - 2 mtr.. 

Centerpoint RTX signaal

Rij tot rij precisie: 0 - 2 cm.
Jaar tot jaar precisie:  0 - 3 cm. 

 RTK signaal

Rij tot rij precisie: 0 - 2 cm.
Jaar tot jaar precisie:  0 - 2 cm. 

Display en ontvanger

Met Trimble hebben we 3 displays aan te bieden. 

GFX-350

 7 inch HD touchscreen scherm met Android besturingssysteem en diverse mogelijkheden. 

GFX-750

10 inch HD touchscreen scherm met Android besturingssysteem en diverse mogelijkheden en ontvangt standaard meerdere satellieten. 


 TMX-2050

 12 inch HD touchscreen scherm met Android besturingssysteem en optioneel met FMX software.